Privacy bij pushmeldingen
Bijgewerkt op Leestijd: 3 min
Op deze pagina
Push-meldingen naar de Kibi Connect-app op iPhone en Android verlopen technisch via de meldingsdiensten van Google (Firebase) en Apple. Om te voorkomen dat inhoud uit jouw organisatie via deze diensten wordt verzonden, verstuurt Kibi Connect push-meldingen standaard zonder inhoud.
Info
Kortom: Via Google en Apple wordt alleen een neutrale melding zoals "Nieuw bericht" verzonden. Afzender, berichttekst, taak- en afspraaktitels blijven op jouw Kibi-server in de EU. De Kibi Connect-app haalt de inhoud rechtstreeks daar op.
Zo werkt het#
Het platform verstuurt een melding met de titel "Kibi" en een neutrale aanduiding, bijvoorbeeld "Nieuw bericht" of "Nieuwe taak".
De Kibi Connect-app op de smartphone ontvangt de melding en laadt de daadwerkelijke inhoud rechtstreeks van jouw Kibi-server.
Medewerkers zien afzender en tekst zoals ze gewend zijn. Een tik op de melding opent de juiste plek in het platform, zoals de chat of de taak.
Wat medewerkers op de smartphone zien#
Berichten en andere meldingen
Afzender en tekst verschijnen zoals gewoonlijk in de melding. De app heeft deze rechtstreeks van jouw Kibi-server geladen.
Aanraken
Opent de juiste plek in het platform, zoals de chat, de taak of de afspraak.
Inkomende oproepen
De app laadt de naam van de beller voor het rinkelen van jouw Kibi-server.
Via Google en Apple gaan alleen neutrale meldingen, bijvoorbeeld:
Nieuw bericht, Nieuwe reactie, Nieuwe vermelding
Nieuwe taak, Nieuws over een taak, Nieuwe opmerking
Nieuwe uitnodiging, Herinnering, Nieuws over een afspraak
Gemiste oproep, Nieuwe e-mail, Nieuwe bijdrage
Nieuwe vrijgave, Nieuws over een bestand, Nieuw vrijgaveverzoek
Instelling voor beheerders#
Of push-meldingen inhoud bevatten, stellen beheerders eenmalig in voor de hele organisatie. Standaard staat dit uit, dus meldingen zonder inhoud.
Open de beheeromgeving.
Kies Meldingen.
In het gedeelte Privacy bij push-meldingen: schakel Inhoudsvoorvertoning in push-meldingen in of uit.
Klik op Opslaan.
Uit (standaard)
Google en Apple ontvangen alleen een neutrale melding zoals "Nieuw bericht". De Kibi Connect-app laadt de inhoud rechtstreeks van jouw Kibi-server.
Aan
Afzender en berichttekst staan direct in de push-melding. Hiervoor lopen deze inhoud via de servers van Google (Firebase) en Apple, ook buiten de EU.
Waarschuwing
Als je de inhoudsvoorvertoning inschakelt, gaan persoonsgegevens via diensten buiten de EU. Stem dit van tevoren af met je functionaris voor gegevensbescherming.
Melding in de beheeromgeving#
Ook voor bestaande organisaties is de inhoudsvoorvertoning sinds de update uitgeschakeld. Beheerders zien hierover eenmalig de melding „Inhoudsvoorvertoning in push-meldingen is uitgeschakeld“ op de startpagina van de beheeromgeving en op de pagina Meldingen.
Begrepen
Verbergt de melding permanent.
Naar de meldingsinstellingen
Leidt direct naar de instelling, als je de voorvertoning weer wilt inschakelen.
Wat via Google en Apple verloopt#
Verloopt niet meer via Google en Apple |
Verloopt nog steeds via Google en Apple |
|---|---|
Namen van afzenders en bellers, profielfoto's |
Neutrale melding per type melding |
Berichtteksten, taak- en afspraaktitels, opmerkingen |
Technisch type melding |
Chat- en groepsnamen, bestandsnamen |
Technische identificaties, bijvoorbeeld voor chat, bericht of oproep |
Sprekende links naar inhoud |
Adres en identificatie van jouw organisatie, zodat de app bij de juiste Kibi-server kan naloop |
Wat niet betrokken is#
Meldingen in de browser
De inhoud is onderweg naar de browser end-to-end versleuteld. De push-dienst van de browser kan deze niet lezen.
Kibi Connect desktop-app
Meldingen komen via de eigen verbinding met jouw Kibi-server, zonder Google of Apple.
Veelgestelde vragen#
Hoe lang blijven de nagehaalde inhoud beschikbaar?#
De inhoud van een push-melding is 7 dagen lang opvraagbaar en wordt daarna automatisch verwijderd. Het bericht zelf blijft natuurlijk in het platform bewaard.